Overveldet prisvinner vant hjerter i Bullmuseet

Søndag 13. juli ble en uforglemmelig dag i Bullmuseet. Erlend Johannesen mottok Vesleblakkenprisen, og kvitterte med en takketale som sporenstreks resulterte i en spontan giverglede man knapt har sett maken til.

– Jeg er helt overveldet, for en ramme og for et publikum, sa Vesleblakkenprisvinner Erlend Johannesen da han på vegne av Streetlight hadde mottatt diplom, blomster og 30.000 kroner fra Rendalen kommune.

Det var en meget sterk og gripende takketale Johannesen kom med. Han fortalte om sitt første møte med Tacloban på Filippinene, da han så barn begrave andre barn i kister de hadde lagd av rekved. Han fortalte om de ødeleggende tyfonene, og om hvor fattig og vanskelig det er blant de fattige på Filippinene som ikke har noe offentlig helsevesen som fungerer, bare dyre egenfinansierte løsninger dersom man blir sjuk.

– Disse prispengene skal gå til å betale for fire år gamle Danica fra Tacloban som akkurat nå ligger på sjukehus i Manila med blodkreft. Hun venter på benmargstransplantasjon som kanskje vil gjøre hennes leukemisituasjon bedre, sa Erlend Johannesen.

Dermed utløste han en spontan giverglede i museet. Rendalen bygdekvinnelag ga halvparten av sitt netto overskudd på dagen, ca. 2000 kroner, Bygdemuseets venneforening ga 5000 kroner og Lions Club i Rendalen/Stor-Elvdal ga 2000 kroner til formålet Erlend Johannesen brenner for.

– Jeg ønsker også å takke en godt voksen dame som kom bort til meg under en av talene og stakk en tusenlapp diskrét i hånda mi, tusen hjertelig takk du snille dame med et stort hjerte, smiler Erlend Johannesen.

Foto: Per Ivar Strømsmoen

Vesleblakkenprisvinneren Erlend Johannesen med statuetten i bronse av Vesleblakken, laget av kunstneren Tore Bjørn Skjølsvik. Det er forøvrig her i hagen til Bullmuseet at Vesleblakken ligger begravd.

Prisvinneren kunne ikke få uttrykt seg nok om hvor flott han syntes det var å få komme til Rendalen og motta Vesleblakkenprisen.

– Det har blitt noen priser opp igjennom på oss, men Vesleblakkenprisen er utvilsomt den jeg setter høyest! De verdiene denne prisen representerer er så sterke, og for en ramme det er rundt denne overrekkelsen, sa Erlend Johannesen.

Reklamer