Meget vellykket familiedag i bygdemuseet

Innhyllet i solskinn kunne de om lag 180 frammøtte med smått og stort få med seg tre prisutdelinger, en flott konsert og høytlesning av Vesleblakken i Bull-museet søndag 13. juli. Som om ikke det var nok hadde Draktnemnda i Rendalen også stilt ut 200 år gamle dåpsklær.

Rendalen bygdekvinnelag hadde serveringen på denne flotte familiedagen, og fristet blant annet med kjøttkake på pinne – servert med flatbrød til. Erik Lukashaugen sammen med Arbeidslaget utgjorde en flott musikalsk kvartett som publikum satte riktig stor pris på. Lukashaugen slo igjennom i fjor som en av våre fremste tolkere av Hans Børlis diktning som han har tonesatt – en perfekt musikk for naturskjønne Rendalen.

15 år gamle Svanhild Sand mottok Rendalen kommunes ungdomsstipend for sitt talent inne både musikk og fotball. Det legges mest vekt på fotballen for tiden, og landslagsuttak i aldersbestemt klasse er det Svanhild nå konsentrerer seg mest om. Til høsten er det videregående skole, og kommunens stipend på 20.000 kroner kommer helt sikkert godt med.

Knut Stiklestad har stått på både nasjonale og internasjonale operascener, og hans kraftige barytonstemme var perfekt i samklang med lydkulissene Bjørge Verbaan fra Arbeidslaget skapte når historien om Vesleblakken ble lest. En gripende historie som gikk over i en annen gripende historie fra nåtiden når Erlend Johannesen fortalte om situasjonen for barna på Filippinene.

Erlend Johannesen mottok Vesleblakkenprisen og prispengene på 30.000 kroner skal gå til helbredelse av en kreftsyk jente på fire år på Filippinene.

Erik Lukashaugen og Arbeidslaget spilte en fantastisk flott konsert for publikum i museet, vi fikk høre diktning fra tømmerskogen vakkert og stemningsfullt tonesatt.

Ordfører Norvald Illevold fikk æren av å overrekke Rendalsprisen til Bjørn Nysveen som aldri lar en sjanse til å framsnakke Rendalen gå i fra seg. Han har dokumentert kulturhistorie og tatt vare på glemte tradisjoner kommende generasjoner kan dra nytte av gjennom sine flotte filmer, enten fra Rendalen eller om rendøler. Til Rendalsprisen hører også et beløp på 10.000 kroner.

Takk til alle frammøtte og takk til Rendalen Bygdekvinnelag som var med å lagde denne flotte dagen i vårt bygdemuseum.

Foto: Per Ivar Strømsmoen

Familiedag i Rendalen bygdemuseum kunne by på mange store øyeblikk for 180 frammøtte personer.

Foto: Connie Strømsmoen

Knut Stiklestad (t.h.) leste Jacob Breda Bulls «Vesleblakken» på en fortreffelig måte. Lydkulisser ble laget av Bjørge Verbaan (t.v.) og løftet hele historien enda et hakk.

Foto: Per Ivar Strømsmoen

Svanhild Sand (15) med beviset på at hun har mottatt Rendalen kommunes ungdomsstipend for 2014.

Foto: Connie Strømsmoen

Erlend Johannesen ga en gripende takketale om forholdene for barn på Filippinene som han hjelper gjennom organisasjonen Streetlight.

Foto: Per Ivar Strømsmoen

Som far så sønn. Bjørn Nysveen ble tildelt Rendalsprisen på familiedagen i museet, 19 år etter at hans far Ottar Nysveen mottok samme hyllest.

Reklamer