Velkommen til familiedag i museet

Familiedagen i Bullmuseet er søndag den 13. juli. Her opptrer Erik Lukashaugen med sitt band, Knut Stiklestad vil lese Vesleblakken og tre gjeve priser deles ut.

Vesleblakkenprisen går i år til Erlend Johannesen fra Trøndelag som har viet sitt unge liv til gatebarna i Tacloban på Filippinene. Den gripende historien om fjordingen som ga sitt liv for at prestesønnen skulle få legehjelp er opphavet til prisen, og sanger/skuespiller Knut Stiklestad vil lese denne gripende skildringen som Jacob Breda Bull skrev om drengen Ola Johnsen Styggpåjord, faren, broren og ikke minst hesten som er begravd i hagen ved Bull-museet.

Rendalen kommunes ungdomsstipend

Hvert år det finnes kvalifiserte kandidater deler Rendalen kommune ut et ungdomsstipend på 20.000 kroner. Stipendet er ment som en anerkjennelse av det arbeidet som er utført, og skal brukes til videreutvikling innenfor den enkeltes område. I år er det 16 år gamle Svanhild Sand som mottar denne anerkjennelsen for sine talenter innen fotball og musikk. For tiden er Svanhild på landslagssamling for ungdomslandslaget i fotball U 15, men kommer til overrekkelsen søndag.

Hvem får Rendalsprisen?

Den store overraskelsen på familiedagen i Bullmuseet og som det alltid knytter seg spenning til, er hvem som blir tildelt Rendalsprisen. Dette er en hederspris som deles ut til personer eller lag som har gjort en stor innsats for bygda. Rendalsprisen består av et pengebeløp på 10.000 kroner og diplom. Rendalen formannskap finner fram til den verdige prisvinneren etter innkomne forslag, eller så kan formannskapet finne fram til denne selv. Formannskapet kan også velge og ikke dele ut prisen. Det er bare i 2011 at prisen ikke er delt ut på de siste 24 årene. Det var mange forslag på kandidater i år, så det knytter seg spenning til hvem som får denne gjeve prisen på søndag.

Underholdning, utstilling og servering

Rendalen bygdekvinnelag serverer blant annet kjøttkake på pinne med flatbrød som tilbehør, og draktnemnda i Rendalen har rekonstruert tre dåpsluer og en dåpskjole fra Rendalen. Publikum vil både få se og høre om de 200 år gamle originalene og de nye versjonene som er utstilt i museet denne dagen. Det blir konsert med Erik Lukashaugen og hans band, samt opplesning av den gripende fortellingen om Vesleblakken. Rendalen bygdemuseum ønsker små og store velkommen til en hyggelig familiedag søndag 13. juli.

Erik Lukashaugen & Arbeidslaget - kvartett

Erik Lukashaugen & Arbeidslaget

Erlend_Johannesen3

Erlend Johannesen med gatebarn i Tacloban

Svanhild_Sand_høyde

Svanhild Sand mottar Rendalen kommunes ungdomsstipend 2014

Knut_Stiklestad_foto_Guril_Bergersen

Knut Stiklestad leser Vesleblakken på Familiedagen søndag 13. juli

Reklamer