Julehilsen fra danske venner

Bygdemuseet har mottatt boken «Introduktion til Kunstneren Poul Rytter» fra Erik Rytter i Silkeborg, Danmark. Omslagsbildet er fra Grøndalshytta på Fiskevollen, og i følgebrevet forteller Rytter om faren Poul Rytters tilknytning til Rendalen og Jacob Breda Bull.

Boken inneholder et bilde av Poul Rytter og Jacob Breda Bull fra Fiskevollen.

«Poul Rytter havde i sin ungdom et temmelig nært venskabsforhold til Jacob Breda Bull og hans søn Hjalmar, og han var derfor i flere somre fra 1926-27 med Bull på ferie på Fiskevollen, og tilbragte temmelig lang tid der. Han kom desuden meget omkring i Norge og følte sig meget knyttet til landets natur og belkning, herunder ikke mindst til familien Wardenær.

Bulls død og den senere verdenskrig satte i mange år en stopper for rejsene til Norge, men han kom dog tilbake i 1952 og endnu en gang senere for at gense de kendte steder

Bullmuseet ejer nogle værker af Poul Rytter, hvoraf det ene er portrættet af Bull, som hænger over hans arbejdsplads. I magasinet findes desuden et portræt af en præst og mindst et træsnit. Andre værker er i privateje på egnen.»

Poul Rytter levde fra 1895 til 1965 og var en kunstner med et mangesidet talent. Boken viser både malerier, skulpturer, tresnitt og private bilder fra Rytters liv.

Reklamer