Sommerprogram i museet

Bygdemuseet starter sommersesongen 2. juli og har oppe hver helg fram til 21. august.

Åpningstider: lørdag og søndag kl 10 – 17.
Faste omvisninger kl 12, 14 og 16.
Hver søndag kl 1530 leser guiden helgas Bull-historie for barn som kommer på besøk og har lyst til å høre på.
Inngangsbillett inkludert omvisning: voksne kr. 70, barn kr. 30.

2. juli  Sesongåpning med forestillingen ”Pakkefesten” i Gammelskola kl 15 og 18. Forhåndssalg av billetter.

8. – 10. juli  vises Bull-spillet ”Morosamme kropper og arme kropper” skrevet av Tor Karseth.
Fredag og lørdag vises spillet klokka 19, søndag kl 15. Fredag og lørdag er det Bull-kro etter forestillingen.
Årets forestilling har ei ny scene om Puss-Jo som liten!
Denne helga er hovedhuset og tunet preget av Bull-spill. Ole Bjørn Salvesen er helgas guide i museet og han vil derfor særlig legge vekt på å presentere Musikksamlingen og Bulls forfatterskap.

17. juli  Familiedag med utdeling av Rendalsprisen og Vesleblakkenprisen. Margrethe Elden fikk Rendalen kommunes Ungdomsstipend i 2010 og det markeres. Musikk med ”Mollstemte skoger” og Toralf Lønrusten forteller om Vesleblakken.

24. juli  ”Tango & Taube” i haven i museet kl 15 med Trio Quinta og Knut Stiklestad.

28. juli  kommer det pilegrimsvandrere fra Lia Gård. Vandringen er også for andre som har lyst til å være med. Rendalen Bygdekvinnelag har matsalg i Gammelskola og det blir anledning til å kjøpe blandsmør og rabarbrasuppe fra kl 14 til kl 18 for alle som har lyst.

28. juli  Tynnkakebakst i eldhuset med Brynhild Lervang

31. juli  er Odd Steinar Grindal guide i museet. Søndag vil han vise hvordan man lagde bektrå, og Per Nyberg viser lærarbeide.

7. august  inviterer vi til en hyggelig dag i prestegårdhagen med Rendalen Hagelag kl 12. De forteller om hagen og urtene vi finner der og serverer løpstikkesuppe. Brynhild Lervang kinner smør.

13. august  fra kl 12 viser Kai Arild Bakke neverarbeid og det blir mulighet til å kjøpe hans flotte neverprodukter.

14. augustkl 16 vises Bull-spillet ”Morosamme kropper og arme kroker” på Hedmarksmuseet på Domkirkeodden på Hamar. Har du lyst til å være med? Vi setter opp to busser som går fra kommunehuset kl 08:30.  Klokka 12 – 14 øver Bull-spill gjengen.  Forestillingen vises kl 16. Bindende påmelding innen 8. august til toril.andreassen@rendalen.kommune.no eller tlf 915 18 732.  Bussbilletten for de som ikke er med i Bull-spillet koster 150 kr tur retur for voksne, 50 kr for barn, familie/husstand 350 kr.

21. august  avsluttes museumssesongen med konsert med ”Trio i Rødt” med Gry Oda Myrbakken, vokal, Bente Illevold, euphonium og Jelena Zlatarov-Marcetic, klaver i Gammelskola kl 15. De inviterer til en variert sommerkonsert om kjærlighet og jordbær. Salg av hyggelig drikke, kaffe, is og jordbær.
Vi kårer også Rendalens lengte geitrams og oppfordrer alle barn og unge under 16 år til konkurranse om hvem som finner den! Vi tar imot de lange eksemplarene til kontrollmåling mellom kl 14 og 15, og serverer is og brus til alle som deltar.

Reklamer